I Bollerup hela dagen.....

142967-173

Idag har vi varit på apporterings träning i Bolllerup med Spaderdamens kennel & instruktören Lotta från kennel Flaps. Det har varit en heldag full med övninga & tips. Morgonen började med diverse stadga övningar som var väldigt nyttiga & varierande. Henke skötte sej alldeles utmärkt!! Sedan fortsatte vi med olika markeringsövningar fram till lunch pausen.

Eftermiddagen ägnades åt dirigerings övningar & en sökövning. Även här gick det bra och jag har fått ett kvitto på var vi står i denna träningen. Dagen avslutades med en markeringsövning på vatten. Men här tog Henke slut.....

Han är ju inte jätte förtjust i vatten & det visade han idag ;-)  Han ville sååå gärna hämta apporten på vattnet, men han vågade inte "slänga" sig ut. men efter en heldag med massor med träning så var han nog oxå ganska trött och vi valde att inte pressa ut honom. Så nu ska vi ta hjälp av Oscar som "drag-häst" och träna mer vatten!

Men jag är jättenöjd med honom i dagens arbete..... han har varit tyst, lugn, följsam & lyhörd. Och det är en bra början på resan mot nybörjar provet.....
Tyvärr så hanns det inte med någon direkt fotografering idag, jag hade fullt upp med att lyssa på allt nyttigt som sa´s. Men en bild tog jag iaf =)


Kommentarer
Postat av: Therese & Gunde

Tack för grattiset! Det känns fortfarande overkligt och jag har inte fattat än att det gick bra idag. =) Vad roligt det låter med jaktträning! Henke kan gärna få en del av Gundes vattenpassion - eller vattenbesatthet.... =) KRAM från oss!

2007-06-30 @ 20:13:25
Postat av: Malin

Kul att det gick så bra idag - det var ett lååångt pass, inte så konstigt att orken sinade! Duktiga Henke!! Kram från oss

Postat av: Lotta & tjejerna

HEJA HENKE ... vad duktig han varit på apporteringskursen ! Men så har han ju en go och duktig matte också :). Vattnet har du säkert snart fixat.
Kramar från Lotta & tjejerna

2007-06-30 @ 20:55:30
URL: http://www.friden.de
Postat av: Malin o Oscar

Ja vilken härlig dag vi har haft och vilken tur med vädret.
Henke var verkligen duktig idag och nu skall vi bara ut o träna vattenmarkeringar!! (kanske dock inte varje dag:)
KRAM Malin

2007-06-30 @ 20:57:49
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Sara

Hej!
Vi ska nog få bukt med Henkes ovilja att simma! Kanske redan på torsdag?? I övrigt tycker jag att han var jätteduktig på träningen, särskilt impad blev jag över det klockrena söket och därpå följande markeringen! Och så var ju han och Oscar så fina i sin nytrimmade kostym med bärnstenshalsband!!
Kramar
Sara

2007-07-01 @ 21:22:26
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/
Postat av: Ia & Kelly

Det tar kan ta tid att lära en hund som är försiktig med vatten. Du fixar detta, tillslut kommer du på en lösning på hur du kan få ut honom i vattnet för att apportera.
Kelly har ju haft problem med detta och visade det även igår på jaktkursen. Men man får inte ge sig.

2007-07-01 @ 22:02:58
URL: http://kellybrown.blogg.se
Postat av: Sara & Salsa

Helt rätt tycker jag att strunta i kameran! Ibland finns det viktigare saker! Men du- nu när det är varmt får du väl hoppa i själv och sno dummyn framför ögonen på honom?

2007-07-01 @ 22:11:13
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Kia

Kul att se er i lördags.Ni är välkomna tillbaka nästa gång.Ska bli spännande o se om du då har något litet brunt i snöret också.
Kia

2007-07-02 @ 19:09:04
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Carola

Hejsan Svejsan
Ser att ni har varit flitiga än en gång, så himla kanon kul att eran jaktträning gick kanon bra.
Vi håller alla tummar och tassar för er.
Kramar
/Carola Kajsa och Ina

2007-07-02 @ 20:50:16
URL: http://paintitblack.webblogg.se/
Postat av: Terese & Gus

Vilken bra jaktträning ni verkar ha haft!! Idag var vi med o kikade på Karin & Therese - vilken uppvisning dom bjöd på:) Hörde att ni tävlat idag, hoppas det har gått bra!! Kram från oss

2007-07-04 @ 22:16:27
URL: http://brandwold.se/gus.htm

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback