Nyårsträning

Nyårsträning i Lödde
Idag åkte vi till Lödde tilsammans med "Oscar-Malin" och ett gäng som hon brukar träna med. Dom övriga deltagarna ägnade sig åt vilt-spår medan vi flat-ägare började med att träna sök. I ett ganska stort sök lyckade båda killarna riktigt bra, Henke hämtade in 9 dummisar och skötte sig strålande.

Efter en stunds vila var det dags att ta fram dom ny "vingade-dummisarna" och så tränade vi dirigering, ut-kommando, stopp och inkallnings signal. 
Ååå, vilken gosse jag har....... även om vi inte har tränat på länge så gör han bara helt rätt. Gissa om man blir stolt? Vilket tränings pass att avrunda 2006 med....... Nu väntar nya mål under 2007!

GOTT NYTT HUND-ÅR! 
önskar vi alla inför träning/tävlings året -07  



Julhälsning

142967-21

Vilja är på Flathult

142967-20
Idag har Vilja åkt tillbaka till Anneli på Flathult.
Imorse körde jag till Åkarp där privat chauffören väntade (min pappa) och lämnade Vilja. Han skulle köra mot Göteborg och Vilja kunde åka med honom.
Resan gick bra och i ett mail från Anneli berättar hon att Vilja leker med sina "gamla" kompisar: Ika, Lätta, Smilla & snygga Flugan.
Vi hoppas verkligen att Anneli hittar en familj som verkligen passar till Vilja......


Blöt promenad i Holmeja

142967-17
Idag träffades vi,( jag och Doggy-Malin + hundar) på förmiddagen, morgon för vissa :-) för att ta en promenad i det regninga jul-vädret. Vi åkte till Holmeja som är nytt för mej och Henke. Det blev en härlig promenad med skogs-race och "mål diskussioner" inför 2007. Henke fann till sin lycka att det fanns bad-platser i denna skog och jag tror att han provade dom flesta. Så promenaden blev blöt i flera bemärkelser. Tråkigt nog lyckades jag inte fånga baden på bild..... men här är ändå bild-bevis från idag, Henke, Malin & Doggy. 
-Snygg mössa Malin! Du syns iallafall, tycker Henke

På besök hos Heinz Månsson hunddressyr 14 dec

142967-15

I mörker, regn och rusk satte vi oss i bilen jag, Malin, Henke & Oscar och styrde mot Skivarp för att träffa instruktörerna som vi ska träna för i vår hos HM-hunddressyr. Väl framme efter vissa "dåliga vägval" blev vi väl mötta av Cilla & den ljuvliga schäfer valpen Karlsson. Hundarna fick passivitets träning, Oscar mer än Henke :-) jag och Malin en trevlig pratstund och träning att titta på. 

Det ska verkligen bli roligt att sätta igång med lydnaden igen och kanske blir det tidigare än vi tänkt oss...... vi får väl se.
Man blir ju sååå sugen när man står bredvid och tittat på.
Det börjar bli dags att sätta målen för -07

(bilden är från sommaren, men det är ju iallafall en tränings-bild)

Fler bilder från idag..

142967-12    142967-14

Här kommer lite fler bilder från vår dag på Resåkragården!

Apporterings träning med Malmö Viltvårdsförening


142967-13
I detta fantastiska december väder begav vi oss idag till Resåkra gården för att vara med på apporterings träning med MVF. Gruppen bestod av 6 ekipage med olika hundar och erfarenhet. Vi började med lydnadsträning och "stadga" träning. Hundarna satt i grupp, förarna rörde sig runt samtidigt som Maria & Carina (instruktörerna) lät det regna dummies framför, bakom och runt omkring hundarna. Även om Henke va sugen och det ryckte lite i benen så satt han tyst kvar :-) en duktig kille! Vi gjorde även markerings övningar innan det var dags för fika.

 Efter en stunds vila tränade vi "agility" på en hemma gjord bana av last pallar och cementrör för att se hur hundarna reagerade på olika underlag. Dettta gjorde Henke för att hans mamma bad honom om det men tyckte egentligen att det var onödigt. Vi avslutade med ett närsök som innehöll både dummies och duvor. Även här skötte sig Henke strålande och hämtade in 2 duvor gallant!! Det var jätte roligat att se eftersom att vi inte tränat så mycket på vilt, så gissa om jag var stolt.....

En trött Henke fick hem för att sova en stund innan det i eftermiddag är dags för Genarps jul-skyltning.



Avslutning i Svedala 9 december


142967-10
Idag har vi haft avslutning på sök/spår kursen som vi gått på Svedala brukshundklubb. Idag var det lydnads träning och budföring på programmet. Budförningen gick jättebra men Henke älskar Torbjörn som har varit vår instruktör så han sprang för allt vad benen orkade. Övriga lydnads momenten gick också bra,men det var ju ett tag sedan vi tränade och Henke tyckte att det var skoj. Vi avslutade på apell-planen med en kapplöpning tillsammans med favorit kompisen från kursen - labbe tiken Ronja. I klubbstugan bjöds det på glögg och pepparkakor till efter snacket. En trött kille gick och la sig i bilen!
Imorgon väntar nya äventyr..... fortsättning följer :-) 

5 December eller?

5 December eller?
Får man bara öppna en lucka om dagen? Idag fick det bli luck-öppning på eftermiddagen, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

På stranden 2 december

142967-7
Idag passade vi på att ta en tur på Lomma beach i blåst och duggregn. Det blev både bad och strandfynd i form av tång, massor av tång...... Henke är iallafall ingen bad-kruka utan slängde sig i havet utan betänkligheter, Vilja tyckte att det var väldigt mycket vatten i början men vågade sig i till slut. Det som lockade Henke mest var alla måsar som låg och guppade i vattnet och att sprina ikapp med vind surfarna som också var på stranden. Han fick inte tag på någon av dom..... På vägen tillbaka till bilen passade dom på att rulla sig ordentligt i sanden vilket resulterade i hundbad när vi kom hem.

Lomma beach

142967-6

I skogen med "russligt" sällskap

I skogen med
Fördelen med att börja jobba kl.6 är att man får sluta tidigt och kan göra annat som är roligare.... Idag träffade vi Malin med Doggy & Russin i skogen och gick en härlig promenad. Russin var rysligt skeptisk mot mina svarta först, men hon upptäckte snart att dom faktiskt struntade i henne och då var det helt ok. Ligan for över stock och sten i en väldig fart.... Då är det härligt med en hund som kommer på inkallnings-signal. När vi kom hem väntade belöning i form av att dom fick öppna första luckan i sin hund-julkalender. -Choklad!! Sen somnade "dogsen" i säng och fotölj.Det gjorde även russlarna (det har jag läst på Malins blogg)