DOGBOX & ont i öronen

DOGBOX
Igår var jag och inhandlade en DOGBOX eftersom att Henke nu verkligen har tröttnat på sin stillsamma vardag. Jag har aldrig sett honom så "noll-ställd" förut :-) Han kunde inte förstå vad man skulle göra för att komma åt dom delikata köttbullarna. Gissa om han blev frustrerad...... men till sist så fick han ner klossen i boxen med hjälp av nosen (använder man tassen får man ingenting)  och belöningen ramlade ut. Så nu sysselsätter vi oss med denna box ett par gånger om dagen och han tycker att den är jätte rolig!

Idag fick vi ta en sväng till Dalby och vetrinären eftersom vi i helgen misstänkt att han hade fått öroninflammation och mycket riktigt så hade han det på båda öronen. Det är tack vare tratten :-( så nu lägger vi till örondroppar till den andra antibiotika behandlingen. 
När jag hämtade ut medicin på apoteket för x antal hundra kronor så hade man ju önskat att det fanns högkostnads skydd för hund, men inte då.......

Ett gott tecken är ändå att gossen är pigg, glad och att tassen fortfarande läker som den ska.

I pulkabacken

142967-43 Ida full fart nerför backen.
142967-42Fille älskar "gupp".
142967-44












Jimmy, ja vad säger man? ;-)



I
Idag så har vi varit i pulkabacken tillsammans med kompisar. I år har vi inte haft så mycket snö innan så när det väl kommer så är det ju x-tra roligt för alla.  Så det var full aktivitet med pulkor, snow-racers och tefat.  Henke fick stanna hemma med sin tass, men fick ett märgben så han hade något att göra under tiden. Ikväll ska vi till Hjärup och "Oscar-Malin" med familj. Hon är skyldig mej en middag........   :-)                                                                                                                                                                                



Insnöade & feber

142967-41
Idag har hela familjen varit hemma, jag med feber, förkylning och Jimmy var mer "insnöad" än vanligt ;-)  och kunde inte ta sig till jobbet idag.
Tre timmar tog det för Jimmy att skotta fram bilarna och göra vägen till brevlådan framkomlig. Vi ska investera i en snö-slunga var den enda kommentaren han hade när han kom in. Barnen har ägnat dagen till att kolla på film, spela tv-spel och pyssla.

Jag och Henke har tillbringat större delen av dagen i sängen....... jag har inte orkat så mycket mer och Henke tycker att livet är rätt tråkigt med en sjuk matte + att han inte får "bralla" runt i all snö. Men han är ju en trogen säng partner och har hållit mej sällskap. Min puss gurka!!
Bandage byte hemma idag och det såg riktigt bra ut.

Belönings semla

142967-40
Fick Henke efter middagen eftersom att han har varit så duktig med vila, tratten, bandagen, medicin, stövel och alla vetrinär besök. Det var han väl värd......
Jag lovar att det tog inte mer än 5 sek innan den semlan låg i magen ;-)
Nu ska vi gå på en lite längre promenad som vi inte gjort på väldigt länge......

Vi är på gång.......

142967-39
Idag har vi varit hos vetrinären igen och fått super goa nyheter! 
Såret är stängt med en tunn rosa hud!! 
Tratten, antibiotika och bandaget måste hänga med ett tag till. 
Nu kan vi börja utöka motion och aktiviteter sakta men säkert. Och det passar bra eftersom vi hoppas på att gå en viltspårs kurs med start i mitten på mars.
- Vi är på gång......

Världens vackraste Henke

142967-38
På alla hjärtans dag vill vi passa på att skicka stora kramar till alla goa vänner........

Och en x-tra stor kram till Malin, för att du kom med ett "krya på dej" ben till gossen idag och samtidigt tog denna fantastiska bild!  (sol-klar blogg bild) TACK!

.....-bolls bakning

.....-bolls bakning
Jag har fått "låna" en ny kamera av min snälla pappa...... med massa finesser och funktioner. Men här händer det ju ytterst lite på tränings fronten & Henke är trött på tratt foton så jag får ju försöka fånga lite annat.
Under eftermiddagen idag så har Fille & Ida bakat .....-bollar, eller får man skriva ut N-ordet? ;-) Köket krävde en storstädning efteråt kan jag lova. Snälla var dom och delade med sig efter middagen till hela familjen. Så Henkes favorit för dagen är inte jag utan dom som bjöd på N-bollar.

Ett nytt besök hos vetrinären idag och det går sakta men säkert framår med läkningen. 2 veckor till "stängt" sår var budet vi fick idag, så det hoppas vi på.

Fönster byte i minus-grader

142967-36 
Gissa om det har varit kallt i vårt hus idag? Jimmy har börjat på projekt byta fönster och det blir verkligen jättefint, men fy vad kallt det blev inomhus. ;-) När man såg på skidor idag kändes det som  om man satt i backen.......

Eftermiddagen har jag tillbringat på Lomma Bhk & en föreläsning av Sten Christoffersson + FRK Skånes årsmöte.
Imorgon är det dags för en ny tur till vetrinären........

Snö.....

142967-35
har det kommit i natt.
En dag med blå himmel och sol. Underbart! 
Henke njöt verkligen av den lilla snö-kontakten han har fått på sina små promenader idag. Och man kan faktiskt leka i snön utan att springa. Han har haft ansiktet mer under snön än över och varit som en snöplog ;-)
 "Man ska va glad för det lilla"
Stygnen på sidan är tagna och där har det läkt fint, tassen såg bättre ut igår och såret har börjat dra ihop sig. Så det tar sig.....


Litet tränings pass i solen

142967-34
Idag har vi faktiskt tränat lite i solen på gräsmattan. Nått måste man ju hitta på för att hunden ska "stanna i skinnet" ;-)   Vem får inte vårkänslor & spring i benen när solen kommer fram?

Henke är laddad till tänderna för vad man än erbjuder honom, så vi började med att träna sitt kvar a la´ Heinz med lite motstånd i kopplet & hans ända sitter stadigare i gräsmattan för varje gång. Sedan tränade vi fot vid sidan med kontakt och lite steg förflyttningar. Kontakten är det inget fel på det vill jag lova......
 Så vi tränar sakta men säkert vidare med förhoppningar om ett super fotgående längre fram. 1:a april drar lydnads träningen igång ordentligt så vi hoppas på tillfrisknande tills dess.

 Tyvärr har jag fått tacka nej till Kents apporterings kurs eftersom att Henke inte kommer hinna vara "i form" tills dess. Igår fick jag reda på att han behöver  äta en rejäl antibiotika kur under ganska lång tid och då ska man ju ta det lite lugnt. Vi hoppas på att kunna delta på jaktinternatet på Flathult i april istället.